Wij vergroten de duurzame impact van uw organisatie...

Duurzaamheid voor uw organisatie

Duurzaamheid is geen secundair doelstelling. Maatschappelijke en milieukwesties zijn zo met elkaar verweven dat het aanpakken ervan invloed zal hebben op allerlei beheersgebieden zoals uw operationele processen, uw innovatiepijplijn, uw personeelsbeheer, uw waardeketens, ...

Bovenop de vele mogelijkheden die achter duurzame impact schuilgaan, is dit alles goed voor de veerkracht van uw organisatie.

U heeft misschien geen idee hoe u aan uw duurzaamheidsreis moet beginnen zonder uw kortetermijnresultaten in gevaar te brengen?

LEES MEER OVER HOE DUURZAAMHEID IS INGEBED IN ONZE DIENSTEN

Winch's eigen engagement voor duurzaamheid

Aangezien er veel referentiekaders bestaan om het duurzame engagement van een organisatie uit te drukken, koos Winch voor het meest universele, dat perfect past bij onze kleine structuur: de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties, die in 2015 werden ontwikkeld om ons tegen 2030 naar een duurzamere wereld te brengen.

Nooit van gehoord ? Bezoek www.sdg.org !

SDG8 en SDG9 vormen de kern van onze strategische focus. Wij dragen ook bij aan en zetten ons in voor SDG5, SDG10, SDG13 en SDG17.


ontdek meer over winch's SDG's engagement

Trots lid van The Shift

Het Belgisch Duurzaamheidsnetwerk


B Corporation Leaders gecertifieerd

Een meer inclusief, rechtvaardig en regeneratief economisch systeem voor iedereen creëren.

Tevreden LSM partner

Stages met volledige ervaring

Toepassing van de SDG's bij Winch


SDG8 en SDG9 vormen de kern van onze strategische focus.
We dragen ook bij en zetten ons in voor SDG's 5, 10, 13 en 17.
Kijk eens naar de details :

Door essentie en missie helpen we onze klanten om hogere productiviteitsniveaus te bereiken door middel van diversificatie, technologische upgrades en innovatie.

Wij hebben een sterke expertise ontwikkeld in eerlijke financiële modellen die gekoppeld zijn aan eerlijke prijzen voor producenten.

We hebben ad-hoc tools ontwikkeld die duurzaamheid in onze toolbox integreren.

We stimuleren ook de formalisering en groei van micro-, kleine en middelgrote ondernemingen, terwijl we elk jaar 6 tot 8 volledige ervaringsstages aanbieden aan studenten in onze directe omgeving (LLN).

Elke start-up die bij ons aanklopt, krijgt een gratis strategie coaching  sessie.

Duurzame industrialisering en steun voor innovatie maken deel uit van ons DNA.  


Wij hebben een unieke expertise ontwikkeld in het ontwikkelen van inclusieve industriële projecten, met respect voor alle materialiteiten onder de belanghebbenden.


Indien nodig coachen wij uw innovatieprojecten om ze de beste kansen op succes te bieden.

We zijn erin geslaagd een gecertificeerd passiefgebouw te bouwen, dat kantoorruimten deelt als co-working space.  


Wij zijn bezig met het verkrijgen van het B Corp-certificaat, dat ons door zijn criteria verplicht ons verbruik van gas, elektriciteit, water, benzine enz. te meten en zo onze CO2-uitstoot zoveel mogelijk te verminderen.

 

Van teamwork tot sector- en sectoroverschrijdende partnerships:
we wisselen graag expertises uit om het beter en sneller te maken.


Wij hechten veel belang aan netwerken om creativiteit te bevorderen en goede praktijken te delen, en daarom zijn wij trots lid van The Shift.